7 Aralık 2011 Çarşamba

Bu Çocuklar Adamı Öldürür...

Küçük kızım büyüyor. Hem de gözümün içine soka soka..
Baya oldu sanırım. Begüm'ü parka götüreceğim. Üzerini değiştirmesi için ikna etmeye çalışıyorum.(Dışarı çıkarken ev kıyafetleriyle gitmek gibi bir ısrarı oluyor çoğu zaman. Sanırım acelecilikten :) ) Çekmeceyi açtım, kıyafet seçiyorum. Begüm de geldi yanıma. Taytının birine el attı. 'Buu, inne'. Ne demeye çalıştığını anlamadım başta. Tekrar ettirdim, tekrar ettirdim. Sonra jeton düştü: 'Bu ince!'  Daha önceden dışarı çıkarken tayt giymek istemişti. Ben de 'Hayır, o ince. Üşürsün.' demiştim. Şimdi o bana söylüyor. :)




********************

Geçen hafta çarşıya çıktık. Bir şeyler alacağım, fiyatını sordum. 'Bu ne kadar?' Arkamdan Begüm aynı şeyi göstererek 'Buu ne kaddayy?' Tezgahtarlar kotu tabi. İki gün önce zaman geçirmek için bir ayakkabı mağazasına girdim. Daha ben ağzımı açmadan, ayakkabıya bile bakmadan, gitti bir ayakkabıyı aline aldı, bağıra bağıra 'Buu ne kaddayy?'. Cevap gelmeyince bir kaç kez daha tekrarladı. Tezgahtarlardan ilgi göremeyince ben müdahale ettim. (Tezgahtarlara da söyledim içimden bir şeyler de neyse.. ) 





********************

Ben de bu aralar artan fotoğraf merakımı gidermeye çalışıyorum. O sebeple blogu falan gözüm görmüyor. :) Ama hala aklımdasın sevgili blog, sensiz olmaz. Ama yanına arkadaş gelebilir bir tane yakın zamanda. :)

4 yorum:

  1. maşallah çok tatlı begüm.Çocuklarla alışveriş zor oluyor.Hele suratsız tezgahtarlar varsa.Keyifli günler:)

    YanıtlaSil
  2. begüümmm alemsin, tatlısın, çok şekersin maşallah sana. yalnız ben anlayamadım blog arkadaşını???

    YanıtlaSil
  3. dışarı çıkartmak tam bir kabus bizim için, her zaman kıyafet değiştirmemek için direniyor..merakla yen, bloğu bekliyoruz..:)

    YanıtlaSil
  4. Aay ay! Yeni blog diye bir heyecanla yazmıştım ama sanırım askıya alındı :) Evin işi-gücü, Begüm'ün işi gücü planlarımı ertelememe sebep oluyor. Ama şimdi yorumları görünce yine gaza geldim bak. :) Hemen bugün, boş zamanımda, ilgileneyim bu konuyla. :)

    YanıtlaSil