16 Aralık 2010 Perşembe

Sanal Mağazadan Reel Alışveriş

Bu aralar bir alışveriş çılgınlığı sardı beni. Yılbaşı dolayısıyla eşe-dosta, konu- komşuya falan değil aldıklarım, hep kendime hep kendime. Hiçbir şey almazsam bir oje alıyorum, bir kalem alıyorum, ama almadan dönmüyorum.
Bir ara da internetten alışverişe takılmıştım. Ama korkumdan abartamadım. Üç-dört alışverişle sınırlı kaldı.
Şimdi birkaç siteden bahsedeceğim. Bazıları alışveriş yaptığım, bazıları da henüz yapmadığım ama en kısa zamanda (belki yarından da yakın) yapacağım siteler.

İlki markafoni. Birkaç kez alışveriş yaptım. Çevremdekiler de yaptı; kardeşim, kuzenlerim, arkadaşlarım... Bizde bir sorun çıkmadı. Ürünler gayet güzel elimize ulaştı. Fakat facebookta falan şikayetçi olanlar var. Ürün ellerine ulaşmamış falan filan... İsteyen bakabilir.





İkincisi Limango. Buradan hiç alışveriş yapmadım. Yapan var mı çevremden onu da hatırlamıyorum. Bir ara düzenli takip ediyordum. Ünlü bir modacının ismini kullanarak saat satışı yapıyorlardı. Bu modacının 'Ben saat tasarlamıyorum. Bazı sitelerde benim ismii kullanarak satış yapıyorlarmış.' açıklamasından sonra bu site gözümden düştü.

 Bir diğer sitemiz Trendyol. Buradan da alışveriş yaptım, Çevremden de yapanlar var. Yine sorun yok. Gayet memnunuz. Hatta bence bu site Markafoni'den biraz daha ucuz.







Unnado: Nurturia'dan görüp üye olduğum bir site. Alışveriş de yaptım ama bir kez. Ürün elime sorunsuz ulaştı. Ama biraz gecikme olmuştu. Sık sık kargoyu takip etmiştim ama sonunda ulaştı.






                                                          
 Sırada alışverişlerimin tasarı şeklinde kaldığı ve en kısa zamanda gerçekleşmesini umduğum üç site var.



İlki Strawberrynet. Bu üç siteden ilk keşfettiğim. Dediğim gibi henüz alışveriş yapmadım buradan ama kuzenim yüklü bir para döktü bu siteye. Bir-iki sene önce Boyner'den 250 TL'ye aldığım kremleri, strawberrynet'ten 150  TL civarında bir miktara alıyordum. Ama aldıktan sonra keşfettiğim için siteyi pek faydası olmadı.








Cheapsmells de yeni keşfettiğim bir site. Kardeşim sayesinde öğrendim. Kardeşimin iş arkadaşları eşlerine (dıdının dıdısı oldu farkındayım) hediye parfümleri bu siteden alıyorlarmış hep. Strawbeerynet'ten daha ucuz, ama çeşit daha az. Bir de sanırım  bir süredir buradan gelen ürünler biraz geç ulaşıyormuş.






Strawberrynet ve cheapsmells'in karşılaştırmasını yapan bir blog da buldum. Merak edenler için: Bakınız


Yine kardeşim sayesinde. Telefonuma kılıf almak için bakmıştım buraya. Fiyatlar süper. Türkiye'de 30 TL olan kılıflardan 1 dolardan başlayan fiyatlarla bulmak mümkün. Diğer bölümlere bakmadım, benim baktığım bölümde kargo bedavaydı. Yalnız sanıyorum bu siteden gelenler de biraz geç ulaşıyormuş elimize. Detaylı bilgi için ekşi sözlüğe bakabilirsiniz. Bu site de son zamanlarda birşeylerin (herhangi bir ürün vaya site olabilir) yorumlarını merak ettiğimde sık sık ziyaret ettiğim bir site oldu.
Bu kadar bahsedince sitelere teker teker bakasım geldi. :) Biraz takılayım ben en iyisi.. :)

4 yorum:

  1. aynı durumdayım
    ve bu durum hiç iç açıcı değil :(

    YanıtlaSil
  2. Bence de... Bağımlılık yaptı sanırım bu duygu. Elim boş dönünce bir oflayıp puflama halleri başlıyor bende. Olayın maddi boyutu da ayrı bir iç karartıcı durum tabi :)

    YanıtlaSil
  3. Bu tür sitelerden alışveriş yaparken 2 kere düşünüyorum ben.
    Markafoni'den mesela aldığım tüm tekstil ürünleri, en kaliteli marka bile olsa 2. kalite çıktı hep. Mesela 150 TL'lik İpekyol takım gelince gördüm ki kumaşı umduğum kalitede değil ve ayrıca ön yüzü dikişli, dolayısıyla birkaç yıkama sonrasında o dikişlerden biri atacak veee giyilmez olacak. Sanırım ellerinde kalan, satamadıkları ürünleri online satmaya çalışıyorlar ki nasıl olsa yakından görüp incelem fırsat yok.
    Geçenlerde de eşim gösterdi: Trenyol'dan baktığı bir ürünün internet üzerinden satış yapan alelade bir sayfada daha ucun satıldığını farketmiş. Adamlar "Ucuz mal satıyoruz" diyorlar ama bırakın piyasada araştırmayı, internette bile aynı ürünü daha ucuza bulmak mümkün oluyor.
    Ben yabancı sitelerden alışveriş yapıyorum. Bizim bu tür sitelerin onların ayarlarını yakalayabilmesi için daha epey bir süre geçmesi lazım.

    YanıtlaSil
  4. evet, yabancı sitelerden alışveriş yapmak daha mantıklı aslında. her açıdan bizden ileri oldukları aşikar. Hangi siteydi hatırlamıyorum -ama yabancı- türkiyeden birisi alışveriş yapmış. ürünü göndermişler. adam beklemiş beklemiş, baya bir zaman geçmiş(1-2 ay kadar) gelmemiş. mail atmış, ben bu tarihte şu ürünü aldım hala elime ulaşmadı diye. adamlar tekrar göndermişler. ikinci ürünü beklerken birinci ürün gelmiş. sonra da ikinci ürün gelmiş. adam mail atmış, bana ürünlerin ikisi de geldi, ne yapayım, göndereyim mi tekini diye. alışveriş sitesi de cevap yazmış. hayır geri göndermeyin, ikisini de güle güle kullanın.
    Bizde bazen cevap yazmaya bile tenezzül etmiyorlar.

    YanıtlaSil