4 Mart 2012 Pazar

Bronşiolit..

Begüm hasta. Yeni yeni düzeliyor diyebilirim, hatta öyle derken bile şüpheyle diyorum. Grip olarak başlayan hastalığı bronşiolit olarak devam etti. İlk antibiyotiğimizi de aldık böylece. Tam tarih gerekirse 25.02.2012 cumartesi, saat 22:30...
Bronşiolit genellikle 2 yaş altı çocuklarda görülüyormuş. Akciğerlerdeki bronşiolleri tutuyormuş en fazla. Viral bir enfeksiyonmuş.
'Genellikle ateş ve burun tıkanıklığının eşlik ettiği soğuk algınlığı şeklinde başlar. 2–4 gün içinde bronşiollere inerek tahriş ve küçük hava yollarında daralmaya neden olur. Bu da çocukta öksürüğe ve nefes verme sırasında duyulan ıslık gibi (vızıltı) yapar. Bazı çocuklarda solunum hızı ve eforu artıp öksürük boğuklaşarak astım gibi tıkanmaya ortaya çıkabilir. Bu dönemde genellikle ateş düşer, çoğu çocuk iştahsızlaşır, süt çocuklarında emme güçlüğü ortaya çıkar. Uykuda huzursuzluğa. sık rastlanır.' (Emme güçlüğü dışında bizimki de aynen böyle oldu.)
Doktorumuz antibiyotik dışında ventolin verdi. Günde birkaç kez buhar şeklinde uyguladık. Ayrıca sık sık burun damlası damlatmamızı söyledi. söylediklerini uyguladık. Şimdi daha iyi. Ama kontrole gideceğiz tabi. Hal ve tavırlarına bakılırsa düzeldi. Çünkü yaklaşık iki haftadır yapışık ikiz gibi dolaşıyoruz. bu aralar ayrılmaya başladık. Hatta bugün ilk defa ben başında olmadan oyun oynadı. Eski günlere döndük şükür. :))

6 yorum:

  1. geçmiş olsun begüme..öykü de hasta 2 gündür, bugün doktora götüreceğim ben de. öksürük, aterş ve burun akıntısı. şu havalar ısınnsın artık, yaz gelsin istiyoruz biz.sıkıldık hastalıktan :(

    YanıtlaSil
  2. Çok çok geçmiş olsun Begüm'e... Şu kış bi bitseydi artık fenalık geldi valla. Çocuklarımızında kemikleri ısınsa şöyle bir kendilerine gelseler.

    YanıtlaSil
  3. Daha iyi olmasına çok sevindim. Duru da ilk antibiyortiğini 25 aylıkken almıştı. Bizimkisi kulak enfeksiyonuydu. Ama bu bronşiolit zımbırtısını yeğenimden biliyorum. Nefes almakta güçlük çekince huzur mu kalır çocukta? Kontrole gitmeyi ihmal etmeyin.

    Hep iyi haberler almak dileğiyle...
    Tatlı kuzuya ve annesine sevgiler :).

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederiz güzel dilekleriniz için. antibiotiğimiz bitti, şimdi kontrole gideceğiz.Düzelmiştir umarım kuzu.
    Bu sene kış gerçekten uzun sürdü, bıktırdı. Burada günler güneşli olunca biz pek farketmioruz ama. :) Üşüenleri, güneşi özleenleri buraa davet ediorum:) Buurun gelin, güneşlenelim. :)
    Bu arada bilgisaarda sorun var. 'V'den sonraki harfe basamıorum. Kelimelerin garipliği için kusura bakmaın. :)

    YanıtlaSil
  5. Sürpriz!! Begüm bebeğin ablası da blog açtı,o da burada. Yarın akşama kadar bomba gibi olsun please, çok özledim çünkü. :-)

    YanıtlaSil
  6. Ooo, abliş. Hayırlı olsun.. Takip edelim hemen. :)

    YanıtlaSil